112-nieuws: Man met vals geld opgepakt | Auto over de kop op A2 (2024)

    22 mei, 07:27 4 minuten leestijd

    Provincie Utrecht - In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in de provincie Utrecht. Het is een overzicht van onder meer ongelukken, branden, misdrijven, files en storingen in de regio van woensdag 22 mei.

    20.00 uur: Auto over de kop bij ongeluk op de A2

    Op de A2 bij knooppunt Oudenrijn in Utrecht zijn vanavond rond 17.50 uur twee auto's op elkaar gebotst. Volgens de politie was er filevorming en knalde de ene auto achterop de andere auto, waarna die over de kop sloeg. Een persoon zou door de ambulance zijn meegenomen naar het ziekenhuis. Op foto's is te zien dat de schade aan een van de auto's groot is.

    112-nieuws: Man met vals geld opgepakt | Auto over de kop op A2 (1)

    19.01 uur: Man met vals geld opgepakt

    De politie heeft vanmiddag een man opgepakt in de Utrechtse wijk Overvecht die vals geld bij zich had. De agenten werden in eerste instantie gealarmeerd voor een persoon die zich vervelend gedroeg. Eenmaal ter plaatse wilde de man niet met de politie in gesprek en weigerde hij mee te werken. Ook kon hij geen geldig identiteitsbewijs laten zien. De man werd vervolgens meegenomen naar het bureau, waar hij werd gefouilleerd. Hij bleek uiteindelijk 34 stuks valse biljetten van 50 euro bij zich te hebben.

    17.16 uur: Problemen op spoor voorbij

    De problemen op het spoor tussen Amersfoort en Apeldoorn zijn verholpen. De NS meldde rond 17.00 uur dat de vertraging afneemt. De problemen begonnen vanochtend om 06.30 uur door een aantal bomen op het spoor. Er reden nauwelijks treinen tussen de stations Amersfoort Centraal en Apeldoorn. De NS zette bussen in. Ook tussen Amersfoort Centraal en Barneveld Zuid reden veel minder treinen.

    15.26 uur: Problemen op spoor duren langer

    De hinder tussen Amersfoort Centraal en station Apeldoorn duurt langer dan gedacht. Volgens een woordvoerder van ProRail liggen er drie bomen op het spoor. "Een van de bomen zit zo dicht bij de bovenleiding, dat er allerlei veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden om de boom veilig weg te halen", zegt de woordvoerder.

    De NS had verwacht dat de treinen rond 15.30 uur weer normaal zouden kunnen rijden, maar dat wordt nu 17.00 uur. Er rijden nauwelijks treinen tussen de stations Amersfoort Centraal en Apeldoorn, en tussen Amersfoort Centraal en Barneveld Zuid. NS zet tussen Amersfoort en Apeldoorn bussen in.

    12.10 uur: Twee Zeistenaren aangehouden voor verboden wapenbezit

    Na een ernstig ongeluk gisteravond om 18.45 uur op de Apeldoornseweg (N304) tussen Otterlo en Hoenderloo (Gelderland) zijn twee mannen uit Zeist aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Bij het ongeluk botste een auto frontaal op een vrachtwagen op de Apeldoornseweg. De politie trof ter plekke meerdere vuurwapens in de auto aan.

    LEES OOK Twee Zeistenaren aangehouden na ernstig ongeluk op N304, wapens gevonden

    112-nieuws: Man met vals geld opgepakt | Auto over de kop op A2 (3)

    09.41 uur: Aanrijding op spoor

    Door een aanrijding bij station Vleuten was het spoorverkeer rondom Utrecht vanmorgen deels ontregeld. Volgens de NS is het treinverkeer richting Leiden rond 11.30 uur weer opgestart.

    LEES OOK Treinverkeer tussen Utrecht-Woerden weer op gang na aanrijding

    08.01 uur: Boom op het spoor bij Amersfoort

    Tussen Amersfoort Centraal en station Apeldoorn ligt een boom op het spoor. Daardoor rijden er veel minder treinen, meldt de NS op de site. Vooralsnog wordt verwacht dat de vervoershinder tot 15.30 uur duurt. Er worden bussen ingezet.

    07.21 uur: Brand bij Louwman Exclusive Cars

    In de werkplaats van Louwman Exclusive Cars aan de Proostweterin in Utrecht is vanochtend een brand uitgebroken. Om 05.45 uur werd de brandweer daarvoor met spoed opgeroepen. Op foto's is te zien dat het gebied rondom de werkplaats werd afgezet en dat er ook rook uit het pand kwam. Vlak daarbuiten staan exclusieve sportwagens, van Maserati's tot Bentley's, geparkeerd. Omdat de brandweer adequaat optrad, raakten deze auto's niet beschadigd. Het is nog onduidelijk hoe de brand kon ontstaan. Ook over de schade is weinig bekend.

    06.56 uur: Noodweer zorgt voor overlast

    Het noodweer dat gisteren over het land trok, heeft ook in onze regio voor overlast gezorgd. Dat begon al met de drukste avondspits van het jaar: ruim 1.100 kilometer file meldde de ANWB. Die drukte ontstond doordat weggebruikers massaal op de rem trapten vanwege de zware onweersbuien en windstoten. De brandweer kreeg tientallen meldingen: van afgewaaide dakpannen tot omgewaaide bomen. In onder meer Lopik en Eemnes stonden straten blank.

    LEES OOK Felle buien veroorzaken grote verkeersdrukte: drukste avondspits van het jaar

    06.50 uur: Brandweer ter plaatse in buitengebied Mijdrecht

    Aan de Tienboerenweg in Mijdrecht, een straat die bijna tegen Uithoorn aanligt, ontstond gisteravond brand in een schuur. Eén brandweerwagen kwam daarvoor ter plaatse. Rond 22.30 uur zou de brand gemeld zijn. Het is onduidelijk wat de oorzaak was.

    06.25 uur: Woningbrand in Veenendaal

    In een woning in Veenendaal woedde gisteravond een brand. Meerdere eenheden van de brandweer moesten daarvoor uitrukken. Het incident vond rond 20.45 uur plaats aan de Lavendel. Ook een ambulance moest ter plaatse komen, mogelijk voor een bewoner van het pand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

    Lees hier het 112-nieuws van gisteren:

    LEES OOK 112-nieuws: Ongeluk op kruising Vleutenseweg Utrecht | Grasmaaier te water

    Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.

    112-nieuws: Man met vals geld opgepakt | Auto over de kop op A2 (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Cheryll Lueilwitz

    Last Updated:

    Views: 6130

    Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

    Reviews: 89% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Cheryll Lueilwitz

    Birthday: 1997-12-23

    Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

    Phone: +494124489301

    Job: Marketing Representative

    Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

    Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.