Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (2024)

Aj naša redakcia TECHBOX mala možnosť si vyskúšať, aké je kúpiť si repasovaný iPhone od Swappie. Na test sme mali k dispozícii model iPhone 11. Toto sú naše reálne skúsenosti.

Čo je Swappie?

Swappie je spoločnosť, ktorá sa zaoberá výkupom použitých iPhonov a ich následným repasovaním. iPhony prejdú kompletným vynovením, zmazaním pôvodných údajov a vymenením poškodených dielov. Zaujímavý nápad, často netestujeme zariadenia, ktoré dostali „druhú“ šancu na život.

Na webe spoločnosti máte všetko detailne popísané a vysvetlené. Na výber máte z niekoľkých modelov. K dispozícii je iPhone 7/7 Plus, 8/8 Plus, X, Xr, Xs/Xs Max, 11/11 Pro/11 Pro Max, SE 2020, 12/12 mini a 12 Pro/12 Pro Max.

Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (2)

Každý model má svoje parametre podrobne rozpísané. Výber je naozaj veľký. Očakávame, že spoločnosť časom pridá do ponuky aj modely z najnovšej série iPhone 13. Na to si však ešte počkáte, predsalen sú to aktuálne novinky, ktorých repasovanie zatiaľ nedáva zmysel.

Pozrite si

Koľko vydrží „trpaslík“ Apple iPhone 13 mini?

Balenie

iPhone k nám dorazil v bielej, pomerne tenkej škatuli. Nie je to originál balenie, v akom ho kúpite z druhej ruky, napríklad od používateľa, ktorý si mení smartfón. Na prednej strane bol veľký nápis Swappie a ich motto „Buy smart, not new“ (kupuj múdro, nie nové). Vo vnútri sa nachádzali uvítacie brožúrky a samotný iPhone otočený zadnou stranou nahor.

Pod ním sa nachádzal neoriginálny napájací kábel z konektora Lightning na USB-A a spinka na vyberanie slotu na SIM kartu. To je z balenia všetko. Chýbať vám možno bude adaptér do zásuvky, ale vieme, že ten nedodáva s novými zariadeniami už ani Apple. Nedostanete tu ani originálne Apple nálepky. Takže váš notebook alebo auto bude bez nich… 🙂

Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (6)

Stav

Na webe Swappie si môžete vybrať z trojice stavu vášho iPhonu: prijateľný, veľmi dobrý a ako nový. Na výber sú aj tri pamäťové verzie. My sme na zapožičanie mali iPhone 11 v čiernej farbe, v stave ako nový spolu s 256-gigabajtovým úložiskom. Cena tohto modelu, ak by sme si ho kúpili, by bola 669 eur.

Pre porovnanie, ceny nového iPhonu 11 s 256-gigabajtovým úložiskom začínajú v serióznejších e-shopoch na sume 749 eur. To je cenová úspora 80 eur. Stojí to za zváženie? Repasovaný vs. nový?

Zdroj | Swappie
Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (8)

Stav „ako nový“ znamená, že na tele sa môžu objaviť mikro-škrabance alebo jemne odreté plochy. Na našom testovacom kúsku sme našli jemne ošúchanú farbu na zapínacom tlačidle aj tlačidle hlasitosti nadol.

Pozrite si

Chcete lacný iPhone? Skúste fínske Swappie, pozor ale na podmienky

Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (10)

Jemne ošúchaná bola farba aj pri nabíjacom konektore. Nebolo to však nič výrazné, čo by vás malo odradiť od kúpy. Šošovky fotoaparátov boli taktiež bez škrabanca, čo je pochopiteľné, pretože ich kryje zafírové sklo.

Pozrite si

Sami Marttinen – podviedli ma a tak som vybudoval sieť Swappie

Smartfón odporúčame si aj tak dať do nejakého obalu, predídete tak ďalším odreninám aochránite si ho. Displej aj zadné sklo bolo bez škrabanca.

Odreté plochy sú najviac viditeľné na našej čiernej farebnej verzii. Odporúčame tak vybrať si biely variant, kde má hliník na ráme prirodzenú striebornú farbu, kde budú tieto odreniny najmenej viditeľné.

Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (12)

Ako funguje?

Smartfón sme používali približne 12 dní ako naše primárne zariadenie. Pripojili sme k nemu smart hodinky aj Bluetooth slúchadlá a nestretli sme sa so žiadnym problémom.

Smartfón sme vybalili, prehodili SIM kartu anastavili ho prenosom údajov zuž existujúceho iPhonu. Bezchybne fungovala aj funkcia Face ID.

Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (14)

Nainštalovali sme nami bežne používané aplikácie, pridali bankové karty do Apple Pay, prihlásili sa do všetkých služieb a začali s iPhonom fungovať.

Nenarazili sme na žiadne problémy. Platenie fungovalo perfektne a na nedostatky sme nenarazili ani pri používaní fotoaparátu. Stereo reproduktory hrali aj na maximum veľmi kvalitne. Pri volaní nás druhá strana zreteľne počula, ako aj my ju.

Batéria

Swappie garantuje, že zdravie batérie bude na úrovni minimálne 80 %, takže nepočítajte s úplne novou batériou. V našom prípade bolo zdravie batérie na úrovni 86 %.

Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (16)

Model iPhone 11 má batériu s kapacitou 3 110 mAh. V kombinácii s úsp*rným a stále silným procesorom Apple A13 Bionic a LCD displejom s HD rozlíšením ide o naozaj slušnú výdrž aj pri tomto zdraví batérie. Bežne sme s ním prežili jeden pracovný deň, pričom večer sme mali ešte pár percent k dobru.

Oplatí sa iPhone 11 aj dnes?

Podľa nášho názoru áno. Ak ho používate ako bežný používateľ, ktorý ho má primárne na komunikáciu, pozeranie videí a občas spraví nejakú fotku do rodinného albumu, tak budete viac než spokojní. Model iPhone 11 bude ešte softvérovo podporovaný najmenej dva roky a na cene stráca menej ako konkurencia s Androidom.

Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (18)

Ak ste oniečo náročnejší odporúčame vám siahnuť po niektorom modeli zo série iPhone 12. Majú oniečo výkonnejší procesor, lepší fotoaparát, krajší displej adizajn sostrými hranami, ktorý pôsobí prémiovejšie.

Swappie vám k vášmu iPhonu dá aj ročnú záruku a máte taktiež 14-dňovú lehotu vrátenia tovaru, ak s ním nebudete spokojní. Myslíme si, že to sú viac ako férové podmienky.

Otázkou samozrejme zostáva, či sa vám oplatí kúpiť si repasovaný iPhone zo Swappie, alebo úplne nový kus aj s 2-ročnou zárukou a 100% batériou z bežného obchodu. Odpoveď záleží aj od toho, ktorý z ponúkaných modelov si vyberiete. Čím je stav vzdialenejší novému zariadeniu, tým je úspora vyššia.

Zdroj | Swappie
Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (20)

Ak by ste si kupovali nový iPhone 11 v 256 GB verzii zo Swappie a nie od autorizovaného predajcu, ušetríte tým spomínaných 80 eur. Pri modeli iPhone SE 2020 v 64 GB verzii je to už 130 eur, čo už rozhodne nie je málo. Išli by ste do takejto kúpy?

Za zapožičanie produktu ďakujeme spoločnosti Swappie.

Vyskúšali sme si iPhone od Swappie! Aké sú naše dojmy? - TECHBOX.sk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6231

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.