Gnocchi met pesto roomsaus en doperwten - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (2024)

Deze vegan gnocchi met pesto roomsaus is erg makkelijk om te maken en staat ook zo op tafel. Dat zijn recepten waar ik vrolijk van word! En toch, als je dit gnocchi recept proeft heb je het gevoel dat er veel moeite in zit. Daarom is het ook een leuk recept om te serveren met Kerstmis. Misschien ben je iemand die met kerst al snel in de stress raakt van alle gerechten die op tafel moeten komen, dan is dit makkelijke gnocchi recept iets voor jou.

Je kan gnocchi gewoon kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar er zit wel een verschilletje in qua smaak. Ik heb verschillende soorten gnocchi geprobeerd en mijn persoonlijke favoriet was die van de Jumbo. Dus mocht je die eentje in de buurt hebben, ga de verse gnocchi dan vooral daar halen! De combinatie van de smeuïge gnocchi met de pesto roomsaus is heerlijk. Ook voeg je verse munt toe aan de pesto roomsaus, wat zorgt voor een frisse twist. Wat doperwten en pijnboompitten erbij voor een extra bite en klaar is je heerlijke diner!

Vegan gnocchi met pesto roomsaus

Hoe maak je gnocchi? Je kan het natuurlijk ook zelf maken, wat zeker leuk is als je dol bent op koken. Ik raad je dan dit recept aan. Maar ik ken jullie nu onderhand ook wel een beetje, jullie vinden het vast ook fijn dat je het vers kan kopen. Gnocchi is eigenlijk een heel natuurlijk product, want het wordt namelijk gemaakt van aardappelen, bloem en zout. Soms wordt er nog ei aan toegevoegd, maar niet altijd. Eerst worden de aardappelen gekookt en gedroogd en daarna wordt alles tot een fijn deeg gekneed, waar de bekende gnocchi vormpjes van worden gemaakt. Gnocchi hoef je altijd maar kort te koken, vandaar dat dit recept ook zo snel klaar is!

Veel mensen spreken gnocchi uit met een ‘g’, maar eigenlijk zeg je ‘njok-kie’ en laat je die ‘g’ achterwege. Goed om te weten als je deze gnocchi met pesto roomsaus op tafel zet, toch? Dit vegan kerstrecept is niet alleen perfect voor Kerstmis, maar ook gewoon lekker voor in het weekend. Om eerlijk te zijn had ik al jaren geen gnocchi meer op en was ik erg verrast over de heerlijke smaak van dit recept. Ik ga het zeker vaker maken en ik hoop dat jij net als ik ook zo’n fan wordt van deze gnocchi.

Deze gnocchi met pesto roomsaus is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Ideaal om te serveren met Kerstmis

Laat je me weten wat je van deze gnocchi met pesto roomsaus vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

Gnocchi met pesto roomsaus en doperwten - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (1)

Gnocchi met pesto roomsaus en doperwten - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (2)

Gnocchi met pesto roomsaus en doperwten - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (3)

Recept gnocchi met pesto roomsaus en doperwten

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Pesto roomsaus
1 basilicum plantje, alle blaadjes
10 middelgrote blaadjes verse munt
2 eetlepels milde olijfolie
60 gram pijnboompitten (Of ongebrande cashewnoten)
3 eetlepels edelgistvlokken
1 teentje knoflook
150 ml plantaardige room, bijvoorbeeld sojaroom
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels water
Snufje zout

Verder heb je nodig
320 gram verse gnocchi (Of 400 gram voor grote eters)
150 gram doperwten
4 theelepels pijnboompitten
2 eetlepels geraspte vegan Parmezaanse kaas
Snufje peper

Benodigdheden

Koekenpan
Kookpan
Rasp

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de pesto roomsaus in een maatbeker en pureer fijn met een staafmixer. Je kan ook een keukenmachine of sterke blender gebruiken.

2. Rasp de vegan Parmezaanse kaas fijn, je hebt hier 2 eetlepels van nodig.

3. Rooster de pijnboompitten in een paar minuten goudbruin in een koekenpan zonder olie.

4. Doe de doperwten in een kookpan en voeg voldoende water toe, zodat de doperwten onder water staan. Breng aan de kook en kook de doperwten 7 minuten.

5. Bereid ondertussen de gnocchi zoals beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout.

6. Verwarm de pesto roomsaus in een pannetje, dit duurt maar een paar minuten.

7. Giet de gnocchi en de doperwten af. Schep de gnocchi in een grote kom en roer de warme pesto roomsaus erdoorheen. Verdeel dit over twee borden en garneer met de doperwten, vegan Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, munt en wat peper.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

  • About
  • Latest Posts

info@zonderz

Zonderzooi

Food Expert & Blogger at Zonderzooi

Hi! Mijn naam is Dalí, eigenaresse van Zonderzooi, holistisch voedingscoach en foodblogger. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen om hun gezondheid te optimaliseren door middel van Ayurveda, voedzame recepten en persoonlijk advies. In mijn vrije tijd sta ik het liefst in de keuken, wandel ik door de natuur of ben ik te vinden op mijn yogamat. Hopelijk mag ik jou ook inspireren om bewuster en gezonder te leven!

info@zonderz

Latest posts by Zonderzooi (see all)

  • Voeding voor Vata dosha: Ayurveda brengt jouw klachten in balans! - 07/06/2024
  • Vata, Pitta en Kapha: de drie dosha’s uitgelegd - 09/05/2024
  • Ayurvedisch eten: 20x lekkere én makkelijke recepten - 24/11/2023
Gnocchi met pesto roomsaus en doperwten - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6332

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.